Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 30 augusti 2011

tillsammans

Här sitter de nu, de tre första kuddarna, tillsammans i soffan i butiken. Två i mörkbrun tovad ull och en i vitt. Jag valde mörkbrun ull för att jag tycker att det lyfter fram nyponen och löven i sina höstiga färger. På baksidan har jag gjort knäppning med tovade knappar i lövens färg men den vita kudden har annan knäppning. Jag ska visa detaljerna i ett annat inlägg.
Jag gillar att hösten nalkas, det är nog min favoritårstid med klarare luft, vackra färger i naturen och lite mer dramatiskt väder emellanåt. Jag älskar att vara i skogen och känna doften av mossa, jord, och barrträd. Jag plockar kottar, rönnbär, grenar med grå lav på och sedan sätter jag ihop det till olika dekorationer att hänga på dörren eller ställa i krukor. Jag får mer energi igen på hösten och skaparlusten tar aldrig slut vad det verkar. Men jag tror att det är framför allt färgspraket jag njuter av . Det är ju så otroligt vackert och förgängligt, varje dag ändrar sig paletten och när november kommer brukar det vackra vara över och allt blir grått och blött. Men förhoppningsvis blir det då en vacker vinter som tar över ganska snabbt och då kommer advent med allt mys, fix och pyssel. Den tiden är också en favorit, det är så mycket "tillsammans" i advent och det gillar jag. Men jisses vad jag går händelserna i förväg, vi har ju faktiskt inte slut på sommaren riktigt än så först ska jag väl passa på att njuta av de varma dagar vi har kvar innan höstvindarna skakar om oss. Ha det gott och glöm inte att njuta av dagen.


This is three newly made pillows. I felted them from darkbrown wool because I think the rosehip and the autumnleaves shows much better on a dark background. The white one I made just because I would like to try to make one myself. I´ve seen such rosepillows and I like its shape, so the rose is not my own design, but it was fun to make one.
I love the autumn with all the colours it is bringing to us and I get even more creative during this time in the year. I find a lot of inspiration by walking in the forests an I pick a lot of stuff when I´m there, such as cones, rowanberries, branches and lovely moss. I make beautiful arrangements out of all this that I place in my garden or hang on the door.
Take care, and don´t forget to enjoy your day.

måndag 29 augusti 2011

svenska tovade kräftor

Vi var i hälsingland i helgen, jag ,mannen,sonen och hans flickvän. Ja Edison var ju naturligtvis med han också.
På freddagkvällen var det teater i Mellanfjärden som vi hade bokat biljetter till. "Den oplockade gåsen" Vi fick skratta en hel del men den hade även sina djupare poänger och allvarliga vinklar.


På lördagkvällen var det lyskväll, man tänder eldar och marschaller längs med hela hälsingekusten och tar farväl av sommaren och hälsar hösten välkommen. Det är väldigt vackert och stämningsfullt. Tyvärr så tog batteriet i kameran slut så jag kan inte visa bilder därifrån. Vi satt på Restaurang Sjömärket och åt en god middag tillsammans emedan mörkret föll och fler små eldar tändes upp utanför de stora glasväggarna ut mot havet. Senare tog vi oss ned till Sörfjärden och gick på stranden som var upplyst av oändligt många marschaller på rad i strandkanten, stora vågor rullade in, havet sjöng och alla människor vistades längs med stranden. Anders och Alex tog sommarens sista havsdopp i mörkret, Madelene och jag nöjde oss med att titta på och Edison ville i han med men vågorna var för höga tyckte han så det blev bara "tassbad" för hans del.
När vi gick från restaurangen tidigare så hade man dukat upp en enorm kräftbuffé i ett stort rum intill köket och det var teatersällskapets sista föreställning den kvällen vilket skulle firas med en rejäl kräftskiva tydligen.


Det var vackert upplagt och såg otroligt gott och festligt ut. Känner att det är dags för oss med att ha en liten kräftskiva. Så länge får vi njuta med ögat av den tovade varianten.

torsdag 25 augusti 2011

Kuddar och ännu mer kuddar.

Jag har länge tittat på dessa rosenkuddar som man ser i inredningstidningar och i möbelaffärer och jag gillar formen så idag sydde jag mig en sådan. Det var enkelt att sy den men att klippa ut alla rundlarna till bladen tog lite tid. Ska göra en grå också men med lite annat upplägg. Nu ska jag klippa ut mer höstlöv ur ett tyg jag tovade enkom för denna kuddorgie som jag tydligen befinner mig i just nu. Måste ju avsluta lövkudden också. Det tog lång tid för det lilla tyget att torka idag när luftfuktigheten varit så hög... men nu så. Övriga familjemelemmar är på crossträning så det är bara jag och Edison hemma, då kan jag fortsätta med kuddarna i lugn och ro.

onsdag 24 augusti 2011

Ber om ursäkt till er som var in här tidigare och såg en kryptisk text och något om Anti Scampi, men det var jag som hade klantat till det, igen.
Nu gör jag ett annat inlägg och ett bättre sådant hoppas jag även om bilden ifråga inte är den bästa. Jag ska förresten göra ett nytt försök med kameran först... spring....spring...spring... näej jag tror man ska fotografera i dagsljus för att det ska bli bra, men nu får det här duga för i kväll. Höstkudde nr två börjar bli klar och trean ligger tillklippt på arbetsbordet så den tar jag direkt i morgonbitti. Nyponkudden ligger nu i soffan och den här med höstlöv ska strax få ta plats där med. Sedan får ni ett gruppfoto på hela kuddfamiljen.

tisdag 23 augusti 2011

kuddar

En ommöblering i butiken blev nödvändigt då vi plötsligt fick hem möbler som vi inte riktigt har plats för, soffan i butiken fick ny plats och nu ser en lite "ödslig" ut så jag fick för mig att jag ska fylla den med kuddar som jag tovar. Den första blev en Nyponkudde då jag länge funderat på att göra små nypon som jag skulle sy fast på något annat.

Nästa kudde blir en med höstlöv och när soffan är full med nya kuddar(helst innan lördag) så ska ni få se resultatet här. Jag tror det blir bra. Jag har hur många idéer som helst till kuddar så den här kuddtillverkningen kommer jag nog återkomma till även efter det att soffan är fylld med kuddar.

lördag 20 augusti 2011

Felt United

Den 1:a Oktober är det Felt United dagen. Då tovar man över hela världen och det är alltid tre olika färger som används, i år är det rött, blått och lila. Filtmakare världen över håller öppet i sina ateljéer och arbetar tillsammans med alla som vill komma in och prova på att tova någonting. Det ordnas workshops och folk hänger ut sina färdiga alster i träd, på staket, ut med husväggen, från balkongen ja vart helst man kan exponera sitt arbete, för att visa att den dagen är Världs- tovnings- dagen.
Jag håller öppet för dig som vill komma och tova med mig, hela dagen. Vi hänger ut våra saker och de fotograferas för att sedan visas upp på Felt Uniteds hemsida där du kan se allt som tillverkats under denna dag världen över. Väldigt inspirerande och roligt att ta del av och vara delaktig i. Alla från amatörer till professionella filtmakare brukar vara med. Känns lite kul att veta att vi alla ,samtidigt, världen över ägnar den här dagen till att skapa av ull, tillsammans även om vi är långt ifrån varandra på kartan.
Jag hoppas att du har lust att vara med, hör i så fall av dig så att jag vet hur många vi blir. 070 6994165

onsdag 17 augusti 2011

blomsterpaus

                                                                                                                                                                                          
 Tog en paus mellan mattorna och fick för mig att göra blommor till köksfönstret i stället. Jag har inte gjort så värst många blommor tidigare men det var riktigt kul att göra den här. även om det tog lite tid.
Solen skiner in genom vårt köksfönster så gott som hela dagen och de flesta blommor blir brända tyvärr, egentligen borde jag väl ha tillverkat solskydd i stället men nu blev det blommor den här gången.


Inte behöver jag vara rädd att glömma bort att vattna heller, ganska praktiskt trots allt med evighetsblomster.


Så här ser den första blomman ut i nyplanterat tillstånd.
Det blev inte så pjåkigt ändå, eller..?

tisdag 16 augusti 2011

Färdig!


Ja så var första mattan färdig då. Blev väldigt nöjd faktiskt! Men som straff för att jag hade så kul när jag gjorde den så sögs all överskottsfärg in under mina naglar och fastnade där, riktigt snuskigt ser det ut. Jag jobbade nämligen med en färgad ull den här gången.Det blir gummihandskar hädanefter.  jag valde en vit, riktigt kraftig ull till rutorna för att jag visste att den svarta äter sig in i den ljusa ullen och nu blev den lagom gråaktig, i stället för att nästan försvinna helt om jag hade valt en tunnare vit. Här ligger mattan i gruset på tork en stund. Det funkar bra att gnugga till ojämna kanter när den ligger på gruset för det funkar nästan som en valkbräda. Jag tog sedan in den emedan den fortfarande var lite fuktig och strök den med strykjärnet för att få  ytterligare jämnhet , och även lystern i ullen kommer fram på ett annat vis. Nu ligger den plant å torkar helt.
Tycker faktiskt att mattan gör sig bra utomhus annars,  ofta är det  så med saker man tillverkar av naturrmaterial.

måndag 15 augusti 2011

ännu en matta, en som ska bli min.

Jaha, då var jag tillbaka igen. Ber om ursäkt men jag har haft lite semester och hållt mig från datorn så gott jag har kunnat.
Men nu e jag på g igen och det känns kul att jag har sån otrolig inspiration och lust till att arbeta med ullen.
Jag behöver två mattor i köket så jag har tagit mig tid att designa dem idag och börjat tova den ena. Och jag tror att det kommer att bli riktigt bra faktiskt!

Än så länge så får ni nöja er med en bild från själva utlägget. Så här ser den ut till att börja med. Svart botten av kraftig ull, mönstret går i vitt, brunt och beige, men det kan ju ändra sig lite om det svarta slår igenom. Vi får se.