Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

torsdag 3 november 2011

snabbleverans

otroliga Åddebo Ull! Jag ringer på Tisdag eftermiddagen och beställer hem ull, frågar om jag hinner få det innan nästa helg, -Ja det ska nog gå,jag packar det nu direkt svarar Britt.
Onsdagförmiddag kommer Lena från posten in med en stor låda i famnen som hon vill överlämna till mig mot en påskrift.
Ullen från Åddebo Ull anlände med raketfart, helt otroligt.
Det är inte bara det att Ullen är bäst hos Åddebo ull, så är även bemötandet och servicen. Alltid lika roligt att göra affärer med dem. Vilket jag har gjort i drygt elva år nu.

Några nya färger och så vanlig naturfärgad beställde jag denna gång, och det är inte så lätt att begränsa sig när man beställer för man vill ju ha av alla färger och alla kvalitets kombinationer, men nu tog jag bara det som kommer att komma till användning inom kort.


Nu ska jag ut och köpa mig en ny stänkflaska och sedan kan jag tova igen.

3 kommentarer:

  1. Oh så mycket ull i härliga färger. Skall bli spännande att se vad du hittar på för fint.

    Pumporna var ju bara sååå fina. Hur har du gjort? Var det svårt? Tog det lång tid?
    Många frågor jag vet men de var så fina.

    SvaraRadera
  2. Tack Mia! Nej det är og bland det enklaste man kan tova. Jag har tovat dem på ballong.
    Blås upp ballongen och lägg ullen runt om den i många lager, bind om med ett orangefärgat ullgarn för att hålla ullen på plats. Därefter blöter du pupan med varmt såpvatten och gnuggar försiktigt i början och sedan med lite mer kraft så att ullen filtar sig lite, lägg sedan ned pumpan i ett örngott och knyt om, in med det i tvätt maskinen på 60 grader. När programmet är färdigt har du en väl ihoptovad pumpa och nu får den torka innan du sticker hål på ballongen och skär ut ögon och mun. Den lilla stjälken har jag våttovat(bara rulla mellan händerna med såpvatten) men sparat en bit torr ull i ena änden som jag sedan sticker fast med filtnålens hjälp i pumpan. Glöm inte att skölja ur såpvattnet ordentligt innan du sätter fast stjälken.
    Hoppas att det här var begripligt, annars får du fråga igen.
    Lycka till!
    Hoppas att du förstår min beskrivning

    SvaraRadera
  3. Ber om ursäkt men det blev en del stavfel, tror att jag har en massa smulor i tangentbordet för tangenterna går inte alltid ned, men jag tar hjälp av dammsugaren i dag så hoppas jag att du ändå förstår vad jag menar med de "nya" orden.

    SvaraRadera