Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 19 mars 2012

något skumt med el, strålning och överkänslighet

Tyvärr så kan jag inte vistas vid datorn längre då jag får stora röda blaffor i ansiktet och på halsen som blir torra och spricker och blir till sår. Jag har sett bedrövlig ut den sista tiden och inte riktigt fattat.
När inga hudvårdande produkter längre gjorde någon skillnad utan bara tycktes förvärra problemen så började jag fundera i andra banor och tog tag i den misstanke jag själv haft ett tag.
Jag höll mig borta från datorn, och tv:n och genast såg jag att de röda blafforna blev bättre och bleknade så sakteliga . Jag började se helt normal ut igen, mer eller mindre. Kvar var bara ett fnas av torr hud som även det kommer försvinna med hjälp av min hudterapeut och hennes kunskaper. Jag testade sedan med att titta på tv en timme och genast kom besvären tillbaka, likadant när jag sedan provade att utsätta mig för datorns "utstrålning". Så jag la ned det hela för att få tillbaka mitt friska "face" igen.
Nu måste jag ju sätta mig här en stund och förklara varför inläggen varit så gott som obefintliga från min sida och varför jag inte kommer att synas till här en tid framöver.
Dator, tv och annan elektrisk och digital utrustning går bort helt enkelt. Jag tål inte att umgås med dessa medier just nu, även spisen och viss belysning påverkar mig på det här viset men jag tror att det kommer att ge sig så småningom. Jag har ju funderat tidigare om det verkligen finns "elallergi" och varit väldigt skeptisk till det jag har läst om dem som har drabbats, tänkt att det kanske beror på annat) Jag har en del att få rätsida på och sedan kommer det nog att bli bättre, men jag avstår nu helt från detta för att få kroppen i balans igen.
Jag skriver det här även för att det kan finnas fler som har dessa hudproblem som inte kopplar det till datorer, tv-apparater och annan elektrisk eller digital utrustning, som ett tips eller en ledtråd bara , vilket ni vill.
Hoppas att vi hörs framöver.
/Moni

2 kommentarer:

 1. Men fy så otäckt! Jag är inte elallergiker men lite nojig över allt man har runtomkring sig. Mobilen skall helst inte vara i sovrummet fast maken säger att det finns värre källor. För elen är runtomkring oss.

  Jag hoppas att det blir bättre kanske är det en kombination av elektriska saker och något annat.

  SvaraRadera
 2. Usch va jobbigt.
  När jag för några år sedan jobbade på ett tvätteri fick jag samma reaktion som dej men bara när jag satt vid datorn. Kliande torra blaffor.
  Som tur var gav det sej när jag slutat där.
  Hoppas det ger sej för dej med.

  SvaraRadera