Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 28 juni 2011

ekologiskt från Warbro kvarn

I Söndags skulle Mannen åka cross men innan hann iväg så kom hans far på besök. Det blev lite fika och prat om allt möjligt sedan var det försent för att ge sig iväg till någon crossbana ansåg Mannen.
Vi bestämde oss för att göra en liten utflykt till Warbro kvarn i stället och se hur det var där.
Ingen av oss hade varit där tidigare så det var ju på tiden.
Så fina omgivningar, ekhagar och vatten. Kullar med betande kor och så otroligt grönt. Gamla vackra torp med prunkande trädgårdar. Jag älskar den sörmländska naturen har jag insett!
Vi tog en promenad med Edison för att se oss omkring lite när vi kom fram, sedan gick vi ner till den gamla kvarnen och kornboden. Vi passade på att äta en god lunch och sedan handlade vi lite av deras mjöl, ja även en burk av finessernas marmelad.
Ett riktigt mysigt ställe var det och väl värt att besöka. 

Senare, när vi var hemma igen så provbakade vi ett bröd som jag fick recept på utav Kerstin som vi handlade av på Warbro kvarn. Bakat på kallt vatten och lite,lite jäst med lång jästid och brödet blev fint och gott. Lättbakat var det också. Vi blandade ett Ekologiskt ljust Dinkelmjöl med Ekologiskt fullkornsDinkel. Köpte även ett Virvelmjöl som jag ska provbaka i veckan. Det låter som om det bara virvlar till så är brödet färdigt. Vi får väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar