Blogtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 29 augusti 2011

svenska tovade kräftor

Vi var i hälsingland i helgen, jag ,mannen,sonen och hans flickvän. Ja Edison var ju naturligtvis med han också.
På freddagkvällen var det teater i Mellanfjärden som vi hade bokat biljetter till. "Den oplockade gåsen" Vi fick skratta en hel del men den hade även sina djupare poänger och allvarliga vinklar.


På lördagkvällen var det lyskväll, man tänder eldar och marschaller längs med hela hälsingekusten och tar farväl av sommaren och hälsar hösten välkommen. Det är väldigt vackert och stämningsfullt. Tyvärr så tog batteriet i kameran slut så jag kan inte visa bilder därifrån. Vi satt på Restaurang Sjömärket och åt en god middag tillsammans emedan mörkret föll och fler små eldar tändes upp utanför de stora glasväggarna ut mot havet. Senare tog vi oss ned till Sörfjärden och gick på stranden som var upplyst av oändligt många marschaller på rad i strandkanten, stora vågor rullade in, havet sjöng och alla människor vistades längs med stranden. Anders och Alex tog sommarens sista havsdopp i mörkret, Madelene och jag nöjde oss med att titta på och Edison ville i han med men vågorna var för höga tyckte han så det blev bara "tassbad" för hans del.
När vi gick från restaurangen tidigare så hade man dukat upp en enorm kräftbuffé i ett stort rum intill köket och det var teatersällskapets sista föreställning den kvällen vilket skulle firas med en rejäl kräftskiva tydligen.


Det var vackert upplagt och såg otroligt gott och festligt ut. Känner att det är dags för oss med att ha en liten kräftskiva. Så länge får vi njuta med ögat av den tovade varianten.

1 kommentar:

  1. Låter som en jättetrevlig resa! Hälsingland är ju verkligen superfint. Och dina kräftor var inte dumma heller.
    :-)
    Kram

    SvaraRadera